Avatar utilizator

Școlar

10 Weeks
Toate nivelurile
0 quizzes

La vârsta de 7-11 ani, copiii trec prin numeroase schimbări și progrese în dezvoltarea lor fizică, intelectuală, emoțională și socială.

Intrarea în ciclul școlar este un moment foarte important. Copilul va părăsi confortul casei și se va încadra în primul lui colectiv, de aceea e bine să-i oferim școlarului încrederea, suportul emoțional și atenția necesară. De obicei în aceste momente noi părinții avem emoții mari de îngrijorare, care de obicei se transmit automat și copilului. În condițiile în care oricum intrarea în școală va produce în mod natural un anumit grad de anxietate, este bine să nu-l stresăm adițional și ținem cont de mesajele pe care le transmitem:

  • Școala trebuie prezentată ca un loc unde copilul își va face prieteni noi și unde va învăța tot felul de lucruri interesante și frumoase. Nicidecum nu venim cu replici de genul: O să intri la școală, ai să vezi tu! Gata, se termină cu joaca, se termină cu totul, o să ai numai teme, o să trebuiască să faci asta și asta….
  • Evitarea oricărui mesaj de critică și de ceartă vizavi de rezultatul pe care îl obține copilul. Dimpotrivă, acesta trebuie încurajat la maxim pentru efortul depus: te-ai străduit, ai încercat, foarte bine, data viitoare o să reușească cu siguranță. Cu alte cuvinte, ne focusăm pe efort și nu pe rezultatul pe care îl obține, chiar dacă la început lucrurile nu-i vor ieși foarte bine.
  • Perfecționismul nostru și dorința de a avea un elev cu note foarte bune poate lovi în stima de sine a copilului, care, învață repede că nota spune ceva despre el: dacă are note mari, este un copil, bun, dacă are note mici, este un copil cu probleme. Este important să nu creăm această legătură, și să ținem minte că, copilul nostru rămâne special și valoros indiferent de notele pe care le ia.
Creșterea normală - susținută de o alimentație bună, somn suficient și exerciții fizice regulate - este unul dintre cei mai buni indicatori generali ai sănătății bune a copilului. Modelul de creștere al copilului dumneavoastră este în mare măsură determinat de genetică. Impunerea copiilor să mănânce alimente suplimentare sau să consume cantități mai mari de vitamine, minerale ori alți nutrienți nu le va influența înălțimea și poate duce la probleme de greutate corporală. Acceptarea copiilor așa cum sunt îi ajută să-și dezvolte autoacceptarea. O sănătate mintală bună este importantă pentru o dezvoltare sănătoasă, relații puternice și rezistență.
Copiii de vârstă școlară ar trebui să aibă multe posibilități de a face o varietate de activități, sporturi și jocuri care se potrivesc personalității, abilităților, vârstei și intereselor lor. Prin activități fizice, copiii își dezvoltă spiritul sportiv, stabilesc obiective, fac față provocărilor, învață să se comporte în echipă. Pentru copiii de vârstă școlară mică se recomandă cel puțin o oră în zi de activitate fizică moderată până la puternică. În plus, cea mai mare parte a activității fizice ar trebui să fie aerobă, cum ar fi alergarea, înotul sau dansul. Activitatea fizică de întărire a mușchilor și a oaselor ar trebui inclusă cel puțin în 3 zile din săptămână. În mod normal, mușchii și oasele puternice se dezvoltă atunci când copiii aleargă, sar și se joacă. Nu sunt absolut necesare programe formale. Cu toate acestea, ele sunt sigure atunci când sunt proiectate și supravegheate corespunzător.
Main Content